Home Nieuws Update werkzaamheden op het terrein

Update werkzaamheden op het terrein

Luchtfoto_juni_2020-nieuwsbrief-geen-logo

Het zal niemand ontgaan zijn dat er hard wordt gewerkt op het gehele SugarCity terrein. De ontwikkeling van zandvlakte naar outletcentrum hebben de meesten van jullie zelfs stapsgewijs kunnen volgen! Hierbij een kleine update van alle werkzaamheden op het terrein.

 

Outletcentrum bijna open!
De opening van ‘Amsterdam The Style Outlets’ op 26 november komt steeds dichterbij. Ruim 100 winkels vestigen zich hier, maar ook eet- en drinkgelegenheden om -tussen het shoppen door- even bij te komen. Onder andere Adidas, New Balance, GUESS en The Kooples openen hier zeer binnenkort een vestiging.

SugarCity Video Preview Opening Outlet

 

Poortgebouw in de steigers
Begin deze maand zijn de werkzaamheden aan het ‘Poortgebouw’ begonnen. Het Poortgebouw is het gebouw bóven de inrit naar het SugarCity terrein, met de geveltekst ‘Suikerfabriek Holland’. De hele buitengevel wordt aangepakt: het voegwerk wordt vernieuwd, glaswerk wordt teruggeplaatst en ook het dak wordt opnieuw bedekt. Onder het Poortgebouw komt verlichting, waarbij er wens is om de kleur verlichting te koppelen aan die van de SuikerSilo’s!

Het Poortgebouw staat dus letterlijk en figuurlijk in de steigers, welke nog wordt voorzien van een énorm steigerdoek met een impressie van het nieuwe gebied. Naar schatting zullen de werkzaamheden aan het Poortgebouw zo’n 10 maanden duren.

SugarCity Reclamedoek Poortgebouw

 

Uniek ‘Voetspad’
In de huidige plannen voor de gebiedsontwikkeling is ook meer aandacht voor fietsers en wandelaars. Er wordt hard gewerkt aan een unieke combinatie van een voet- en fietspad; een zogenaamd ‘voetspad’. Het is de bedoeling dat fietsers en wandelaars het pad met elkaar delen, waarbij de fietser ‘te gast’ is op het wandelpad. Hier wordt ook de ruimte voor gegeven in de ontwerpen.

De weg loopt van het Poortgebouw langs de Pulppersloods tot aan de Bietenbrug. Met dit pad wordt het bezoeken van het outletcentrum per trein en fiets gestimuleerd. Naar verwachting zal de aanleg van het combinatiepad medio december afgerond zijn.