Home Nieuws SugarCity Trekt Miljoenen Bezoekers

SugarCity Trekt Miljoenen Bezoekers

De fashion outlet op het SugarCity terrein in Halfweg opent in de herfst van 2020 haar deuren. De helft van de bouwwerkzaamheden van Amsterdam The Style Outlets is momenteel afgerond.  

Naar verwachting zal Amsterdam The Style Outlets in het eerste jaar zo’n 2 miljoen bezoekers trekken. Dat zegt center manager Marcel Herben in eegesprek met RetailTrendsDaarna zou er een jaarlijkse groei te zien moeten zijn tussen de 5 en 10 procent. Het project van de Spaanse ontwikkelaar Neinver was onder meer door gerechtelijke procedures diverse keren uitgesteld. De bouw van het outletcenter krijgt steeds meer vorm en de werkzaamheden zijn nu voor de helft afgerond.  

Amsterdam The Style Outlets maakt onderdeel uit van SugarCityhet voormalige terrein van suikerfabriek CSM in Halfweg. Naast de bestaande outlets in Roermond, Lelystad en Roosendaal, wordt dit de eerste fashion outlet in de Randstad. 80% van de 115 beschikbare winkelunits is al toegezegd, welke zich zullen bevinden op ongeveer 19.ooo vierkante meter. 1000 vierkante meter aan oppervlak wordt gereserveerd voor horecagelegenheden. Amsterdam The Style Outlets wordt boven op een parkeergarage gebouwd, deze biedt plaats aan bijna 2000 auto’s. 

(Inter)nationale bezoekers 
Het aantal te verwachten bezoekers zal vergelijkbaar zijn met het aantal aan Batavia Stad bij Lelystad. Zij trokken vorig jaar circa 2,5 miljoen mensen aan. Neinver heeft de verwachting uitgesproken jaarlijks 2 tot 3 miljoen bezoekers aan te zullen trekken. Er zullen veel gewilde bedrijven zich vestigen in Amsterdam The Style Outlets. Voor een aantal van hen zal het zelfs de eerste outletwinkel in Nederland zijn.  
 
Amsterdam The Style Outlets wil vooral winkelend publiek uit het buitenland aantrekken, waaronder mensen die een tussenstop maken op Schiphol. Door de centrale locatie van de fashion outlet zal dit een aantrekkelijk alternatief bieden voor reizigers. Tevens ligt het treinstation Halfweg-Zwanenburg op loopafstand. Voor dagjesmensen die met de auto komen is er een ruime, ondergrondse parkeerplaats aangelegd.  

Ontwikkeling van SugarCity
Behalve het outletcentrum komt er op het SugarCity terrein een supermarkt, jachthaven en een hotel met 400 kamers. De suikersilo’s zijn jaren geleden omgetoverd tot modern kantorencomplexwaar nu veel creatieve bedrijven zijn gevestigd. De voormalige fabriekshal is nu de gewilde evenementenlocatie SugarCity Events en vorig jaar is het aanbod op het terrein uitgebreid met een Fair Play Casino.