Home Nieuws SugarCity ontwikkelt zich stapsgewijs

SugarCity ontwikkelt zich stapsgewijs

Haarlems Dagblad woensdag 1 maart 2012

Twintig jaar geleden sloot de suikerfabriek in Halfweg.
Inmiddels is het terrein langzaam maar zeker aan het veranderen.

Opvallend is dat de onderste laag van het zogeheten poortgebouw is doorgebroken; ter hoogte van dit Dudok-achtige gebouw de belettering ‘Suikerfabriek Holland’ is voor de veiligheid afge­timmerd ,
komt een kruising met stoplichten voor de afslag naar Sugar City.
De kruising moet er ook voor zorgen dat het autoverkeer straks gelijkmatiger door Halfweg kan rijden. De verkeerslichten zijn afgesteld op een ‘groene golf’.

Conflict

Het poortgebouw uit 1965 is een product van ingenieursbureau Oomen. Het werd vroeger ge­bruikt voor de opslag van suiker, als kantoor en kantine.
De gaten in de wand zijn ook gemaakt om langzaam verkeer (voetgangers en fletsers) de gelegenheid te geven vanuit Zwanenburg, middels de nieuw te bouwen brug over de Ringvaart,
door te steken naar het nieuwe station Halfweg·Zwanenburg.

Die brug, waarvan de palen inmiddels zijn geslagen, is overigens inzet van een conflictje tus­sen de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude.
De brug is, als alles meezit, in augustus klaar. Haarlemmermeer wil de klep dan openzetten, in afwachtlng van het gereedkomen van her NS·station. Haarlemmerliede wil juist dat de brug meteen gebruikt kan worden.

Lees hier het hele artikel in het Haarlems Dagblad over SugarCity

Luchtfoto_juni_2020-nieuwsbrief-geen-logo