Home Nieuws Het Ondernemersbelang SugarCity

Het Ondernemersbelang SugarCity

Cobraspen ontwikkelt met SugarCity de ‘sweet spot’ voor onderscheidende ondernemers.

Voor creatieve ondernemers is een gloednieuw thuis ontstaan in Halfweg. Daar verrees SugarCity, een groots en internationale prijzen winnend herontwikkelingsproject dat door harmonieus teamwork tussen ontwikkelaar Cobraspen, de gemeente, de Provincie en andere partijen tot een succes kon uitgroeien. Directeur Vastgoedontwikkeling bij Cobraspen, Luigi Prins, kijkt dan ook met voldoening naar wat er bereikt is. ” Je hebt elkaar hard nodig.
Mede doordat overheden zich constructief opstelden, wordt SugarCity een magneet voor ondernemers en particulieren.”
Behalve schitterende kantoorruimtes, zijn er ook een congrescentrum, hotel, factory outlet, horeca, casino en een grote supermarkt.
De vitale mix van functies garandeert het voormalige CSM-terrein een levendige toekomst. In de slipstream van SugarCity komt er zelfs ene gloednieuw treinstation.

Op vallend veel mensen kennen haar, de suikerfabriek Holland in Halfweg. Markant gelegen aan de doorgaande N200, die Amsterdam en Haarlem met elkaar verbindt.
En bovendien zeer strategisch gelegen, want die steden alsmede Zaandam én luchthaven Schiphol, liggen alle op circa zeven kilometer afstand.
Kun je locatie technisch dus spreken van een parel, functie technisch ontbrak bij de parel tijdelijk de glas. Prins: “In 1992 sloot de suikerfabriek in Halfweg,
dat was van de Centrale Suiker Maatschappij (CSM), omdat zowel de concurrentie als de schaal van suikerproductie toenam.”
Wat overbleef was een industrieel bijzonder interessant object en dat prikkelde Cobraspen om zich in te schrijven voor het herontwikkeling die het terrein weer tot leven moest wekken.
Wereld ME-dag SugarCity