Home Nieuws Herontwikkeling van voormalige suikerfabriek halfweg

Herontwikkeling van voormalige suikerfabriek halfweg

‘Authenticiteit fabrieksgebouw geeft geweldige sfeer’

Directeur Vastgoedontwikkeling Luigi Prins van Cobraspen Vastgoed Ontwikkeling is onmiskenbaar een man met passie voor zijn vak: het herontwikkelen van objecten met een historie.

Prins:’ Zulke gebouwen hebben zich al bewezen en staan er nog steeds.’ Sinds 2000 werkt Cobraspen aan de herontwikkeling van SugarCity, het terrein van de voormalige suikerfabriek Holland in Halfweg

De ambitie van Prins, deels al gerealiseerd, is om het terrein van de voormalige Suikerfabriek Holland in Halfweg nieuw leven in te blazen.

Het wordt een complex met ruimte voor kantoren, een congrescentrum met hotel, horeca, winkels, een casino, een hotel en een outlet center. Zoals al opgenomen in de eerste plannen van SugarCity is de ambitie om op het voormalige terrein van de suikerfabriek, die in 1863 is gebouwd en in 1992 sloot, een bouwvolume te realiseren van ongeveer 108.000m32 aan nieuwe functies.

In Stukken

Ook nieuwbouw staat op het programma. Prins:’We zien hier ruimte voor een hotel met ongeveer 400 kamers in een nieuw gebouw dat uitsluitend wordt gebruikt om er in te slapen.

Bijbehorende horecafaciliteiten creëren we dan in de naast geleden fabriek. Zodoende delen we het project in stukken op en zetten het in de markt.’

Cobraspen is ook in gesprek met een buitenlandse partij voor de bouw van een factory outlet center.

Prins:’ Vorig jaar hebben wij hiervoor groen licht gekregen van de Raad van Staten. Begin dit jaar stemde de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude ook in met de realisatie van een Factory Outlet Center met een oppervlakte van ongeveer 25.000m2 op het terrein. Onze inschatting is dat dit project een goede kans van slagen heeft.

Lees verder het artikel over SugarCity uit de Vastgoedmarkt